Reklama
  • Czwartek, 19 czerwca 2014 (08:05)

    Czosnek warto dodać do gotowego chłodnika (np. gazpacho, bułgarskiego) lub użyć do zrobienia kwasu, np. buraczanego. Melisa ma delikatny, cytrynowy aromat, który świetnie komponuje się ze smakiem owocowych chłodników. Koperek jest niezastąpiony zwłaszcza w chłodnikach typowo polskich, na bazie mleka zsiadłego, m.in. z botwinką i ogórkami. Mięta - jej świeży smak świetnie komponuje się z ogórkiem czy awokado, doskonała też do c

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 czerwca 2014 (13:05)

    Ze startego korzenia świeżego imbiru wyciskamy sok, który doprawi dania rybne oraz usmażone krewetki. Warto go też dodać do dań z mięsa wołowego – tuż przed podaniem. Sproszkowany imbir uszlachetni uduszone jabłka (rabarbar) do szarlotki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Składniki: po 50 dag serka mascarpone i kaszy manny, 4 jajka, 32 dag cukru, 12,5 dag masła, 5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, proszek do pieczenia, 7 dag płatków migdałowych, likier migdałowy, np. Amaretto.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Składniki: 1 kg sera, 10 jajek, 20 dag kaszy gryczanej, 30 dag cukru, kwasek cytrynowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag margaryny , budyń śmietankowy, łyżka mąki ziemniaczanej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Składniki: szklanka kaszki kukurydzianej ,3 szklanki mleka, sól, łyżeczka miodu, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1-2 jajka, 3 łyżki cukru waniliowego, 10 dag rodzynek, olej, cukier puder.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Składniki: szklanka kaszy jaglanej, szczypta soli, 2,5 szklanki mleka, 2 białe czekolady, pół szklanki śmietany 30 proc., 25 dag herbatników, 2 łyżki wiórków kokosowych do masy, wiórki kokosowe do posypania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 17 czerwca 2014 (10:00)

    Składniki na 4-6 porcji: 0,4 kg młodych ziemniaków, 0,5 kg świeżego szpinaku, 2 małe cebule, 2 ząbki czosnku, 0,5 kg mielonego mięsa, 10 dag żółtego sera w plastrach, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 łyżki masła

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 17 czerwca 2014 (08:10)

    Nie daj się zmylić mało atrakcyjnej „aparycji” cykorii. Jej wnętrze to skarbnica minerałów. Może stanowić bazę zupy albo być zapiekana pod kołderką różnych sosów. Jest składnikiem sałatek i interesującą zakąską.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 6 czerwca 2014 (13:00)

    Seler korzeniowy, jabłko, pomarańcza, sok z cytryny, łyżka startego chrzanu, pół szklanki naturalnego jogurtu, pół szklanki śmietany 18-proc., cukier, biały pieprz, mandarynki, zielenina i sałata do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 czerwca 2014 (13:05)

    Ma delikatny, lekko orzechowy smak. Jest źródłem witamin i składników odżywczych

    Czytaj więcej Komentarzy:0