Reklama
  • Piątek, 4 września 2015 (13:00)

    Burger z kotletem z ciecierzycy

Składniki: 150 g ugotowanej ciecierzycy, mała cebula, ząbek czosnku, jajko, sól, słodka papryka, chili i pieprz, pomidor, 2 ogórki kiszone, czerwona cebula, 4 liście sałaty, awokado, 4 bułki, majonez, ananas do dekoracji.

Reklama

Przygotowanie:

Zmiksuj ciecierzycę, obraną cebulę i jajko. 4 Masę dopraw chili, pieprzem i słodką papryką. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.

Uformuj kotlety i upiecz na grillu lub usmaż na oleju na patelni. Pomidora i ogórki pokrój na plastry. Obierz czerwoną cebulę i pokrój w krążki. Awokado obierz, przekrój na pół, wyciągnij pestkę i pokrój na cienkie ćwiartki.

Bułki włóż na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika (około 180 st. C), a następnie przekrój. Spód i górę posmaruj majonezem. Układanie składników zacznij od sałaty, później pomidor, ogórki, cebula, kotlety i awokado. Nałóż górną część i podawaj np. z ananasem.

Tele Tydzień
Więcej na temat:burger | z | Bu

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.