Reklama
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Ciasto migdałowe z grysikiem

Składniki: po 50 dag serka mascarpone i kaszy manny, 4 jajka, 32 dag cukru, 12,5 dag masła, 5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, proszek do pieczenia, 7 dag płatków migdałowych, likier migdałowy, np. Amaretto.

Stopione, schłodzone masło utrzyj z serkiem i 20 dag cukru. Dodaj jajka, kaszę manną, proszek. Upiecz ciasto.

Reklama

Sok zagotuj z resztą cukru, wymieszaj z likierem. Gorące ciasto polej syropem. Posyp płatkami.

Przepis przysłała Izabela Szczypek z Katowic

Bella Relaks
Więcej na temat:ciasto | sok | przepis | proszek do pieczenia | ciasta

Zobacz również

  • Składniki: 3 upieczone średnie buraki • 60 g sera feta • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej • skórka otarta z 1 cytryny • 1 łyżka suszonego tymianku • 1 ząbek czosnku • 1/2 łyżeczki utartego świeżego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.