Reklama
  • Poniedziałek, 2 marca 2015 (08:00)

    Cukiniowe krążki z kaszą jaglaną

Składniki: średnia cukinia, 25 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 10 dag kaszy jaglanej, 2 pomidory, 10 dag plasterków żółtego sera, łyżka natki, sól, pieprz.

Reklama

1. Kaszę jaglaną sparz. Ugotuj według instrukcji w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Natkę posiekaj. Mięso mielone wyrób z kaszą i natką, przypraw do smaku solą i pieprzem.

2. Cukinię obierz, pokrój na plas terki o grubości 2 cm. Wytnij gniazda nasienne. Cukiniowe krążki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Środki napełnij mięsną masą.

Pomidory umyj, osusz, pokrój na plasterki. Ułóż na krążkach, przykryj plasterkiem żółtego sera. Piecz 30-35 minut w temp. 180°C.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 1 wędzona makrela • 350 g ugotowanych ziemniaków • 1 jajko na twardo • 1 surowe jajko • 2 garści bułki tartej + trochę do obtoczenia • 1/2 pęczka szczypiorku • sól i pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.