Reklama
  • Czwartek, 11 grudnia 2014 (14:10)

    Dietetyczne roladki śledziowe

Składniki na 1 porcję: Do 2 łyżek jogurtu dodaj do smaku sok z cytryny, sól i pieprz. Pokrój w plasterki pół ogórka i wymieszaj z sosem.

Posiekaj po 2 łodygi trybuli i koperku. Ziołami posyp 3 filety śledziowe, zawiń je. Roladki podawaj na sałatce ogórkowej.

Reklama

Czas przygotowania: ok. 20 minut. 1 porcja: 380 kcal. Jogurt sprawia, że śledzie stają się lżej strawne i łagodniejsze dla żołądka.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:jogurt | jogurt | roladki

Zobacz również

  • Składniki: 1 wędzona makrela • 350 g ugotowanych ziemniaków • 1 jajko na twardo • 1 surowe jajko • 2 garści bułki tartej + trochę do obtoczenia • 1/2 pęczka szczypiorku • sól i pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.