Reklama
  • Czwartek, 11 grudnia 2014 (14:10)

    Fasolka z jajkami

Reklama

Pokrój w kostkę 1 kromkę chleba tostowego i zrumień. 10 dag miksu sałat wymieszaj z 2 łyżkami sosu winegret. Dodaj 10 dag ugotowanej fasoli strączkowej. Posyp przygotowanymi grzankami. Do tego ugotuj 2 jajka w koszulkach.

Czas przygotowania: ok. 20 minut. 1 porcja: 340 kcal

Fasola ugotowana (pamiętaj, by robić to bez przykrycia) tylko na pół- twardo jest 2 razy bardziej sycąca.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:fasolka | fasola | jaja

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.