Reklama
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Jaglane trufle

Składniki: szklanka kaszy jaglanej, szczypta soli, 2,5 szklanki mleka, 2 białe czekolady, pół szklanki śmietany 30 proc., 25 dag herbatników, 2 łyżki wiórków kokosowych do masy, wiórki kokosowe do posypania.

Kaszę jaglaną sparz na sitku. Przełóż do garnka, zalej mlekiem, wsyp sól i gotuj, aż będzie miękka.

Reklama

Czekoladę rozpuść w śmietanie. Ostudź. Pokrusz herbatniki. Schłodzoną kaszę zmiksuj. Dodaj stopioną czekoladę, wymieszaj z herbatnikami oraz wiórkami kokosowymi.

Z ciepłej masy uformuj trufle. Obtocz je w wiórkach kokosowych. Włóż do papierowych foremek, Odstaw, aby całkowicie zastygły.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Bella Relaks
Więcej na temat:przepis | trufle | FA | czekolady

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: opakowanie ciasta filo • pół kostki masła • szklanka kaszy jaglanej • 30 dag szpinaku • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki ketchupu • 20 dag krewetek • 3 łyżki natki pietruszki • olej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.