Reklama
  • Piątek, 27 czerwca 2014 (12:05)

    Jarzynka z duszonej marchewki

Składniki: 1 kg marchewki,l 2 liście laurowe, kostka rosołowa wołowa, cebula, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz.

1 Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki obierz, oczyść, umyj. Pokrój w drobną kostką. Włóż do rondelka, dodaj cebulę, zalej litrem wody, dodaj liście laurowe i kostkę rosołową, gotuj około 40 minut do miękkości.

Reklama

2. Mąkę ziemniaczaną rozrób z pół szklanki wody. Dodaj do marchewki, wymieszaj, zagotuj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji, 8 cena za porcję, 0,40 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:cebula

Zobacz również

  • Składniki: 3 upieczone średnie buraki • 60 g sera feta • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej • skórka otarta z 1 cytryny • 1 łyżka suszonego tymianku • 1 ząbek czosnku • 1/2 łyżeczki utartego świeżego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.