Reklama
  • Wtorek, 22 września 2009 (15:59)

    Jesienna sałatka jarzynowa z fasolką szparagową

Z czarnymi oliwkami.

Zdjęcie

Jesienna sałatka jarzynowa /Smacznego
Jesienna sałatka jarzynowa
/Smacznego

Składniki na 4 porcje::

- 30 dag. ugotowanych w mundurkach ziemniaków,
- 1 cebula,
- 0,5 torebki mrożonej fasolki szparagowej,
- 4 pomidory,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- kilka czarnych oliwek,
- sól, pieprz,
- sok z 1 cytryny,
- 0,5 szkl.majonezu,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki

Reklama

Przygotowanie:

Pomidory i jajka pokroić w cząstki. Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować 5 minut. Osączyć, przelać zimną wodą. Pozostawić aby ostygła. Cebulę i ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, skropić sokiem z cytryny i prószyć natką. Przybrać oliwkami. Podawać z majonezem.
Czas przygotowania: 20 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki (na 4 porcje): 4 filety z piersi kurczaka (po 150 g) • 2 szklanki dowolnych kiełków (np.: słonecznika, groszku, rzodkiewki) • garść listków młodego szpinaku • 2 młode cebulki cukrowe • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.