Reklama
  • Wtorek, 2 lutego 2016 (08:05)

    Kasz jaglana z figami

Składniki na 4 porcje: ● szklanka kaszy jaglanej ● 2,5 szklanki chudego mleka ● szczypta soli ● łyżka miodu ● laska wanilii ● 4 świeże figi ● łyżka cukru brązowego ● 2 łyżki masła ● 3 łyżki wody ● 3 łyżki mieszanych ziaren.

❶ Kaszę jaglaną przesyp do garnka z grubym dnem. Praż kilka minut, stale mieszając.

❷ Dolej gorące mleko, dodaj wydrążoną laskę wanili, szczyptę soli oraz miód. Gotuj pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż kasza wchłonie prawie cały płyn.

Reklama

❸ Pokrojone figi przesmaż na maśle. Zasyp cukrem, dodaj ziarenka wanilii i skarmeli zuj. Dolej wodę i podgrzej.

❹ Dodaj owoce z syropem do kaszy i posyp ją ziarnami.

Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:figi

Zobacz również

  • Składniki (na 4 porcje): 4 filety z piersi kurczaka (po 150 g) • 2 szklanki dowolnych kiełków (np.: słonecznika, groszku, rzodkiewki) • garść listków młodego szpinaku • 2 młode cebulki cukrowe • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.