Reklama
  • Piątek, 21 listopada 2014 (11:00)

    Kasza pszenna z dynią

Składniki na 4 porcje: 2 woreczki kaszy pszennej ■ kilogram dyni ■ opakowanie tofu ■ 2 cebule ■ 2 ząbki czosnku ■ papryka czerwona ■ cukinia ■ bazylia ■ sól ■ pieprz ■ gałka muszkatołowa ■ olej rzepakowy ■ 2 szklanki bulionu warzywnego ■ oliwa czosnkowa.

Przygotowanie:

Reklama

➊ Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju. Po chwili dodaj posiekany czosnek i wsyp kaszę. Smaż składniki kilka minut, po czym zalej całość bulionem i duś 10 minut.

➋ Dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę, dynię oraz cukinię. Na końcu dodaj kawałki tofu.

➌ Potrawę dopraw solą, pieprzem, bazylią oraz gałką muszkatołową. Przełóż ją do misy i wierzch polej oliwą.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 300

Super TV
Więcej na temat:Lorie | z

Zobacz również

  • Składniki: 3 upieczone średnie buraki • 60 g sera feta • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej • skórka otarta z 1 cytryny • 1 łyżka suszonego tymianku • 1 ząbek czosnku • 1/2 łyżeczki utartego świeżego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.