Kasza pszenna z dynią

Piątek, 21 listopada 2014 (11:00)

Składniki na 4 porcje: 2 woreczki kaszy pszennej ■ kilogram dyni ■ opakowanie tofu ■ 2 cebule ■ 2 ząbki czosnku ■ papryka czerwona ■ cukinia ■ bazylia ■ sól ■ pieprz ■ gałka muszkatołowa ■ olej rzepakowy ■ 2 szklanki bulionu warzywnego ■ oliwa czosnkowa.

Przygotowanie:

Reklama

➊ Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju. Po chwili dodaj posiekany czosnek i wsyp kaszę. Smaż składniki kilka minut, po czym zalej całość bulionem i duś 10 minut.

➋ Dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę, dynię oraz cukinię. Na końcu dodaj kawałki tofu.

➌ Potrawę dopraw solą, pieprzem, bazylią oraz gałką muszkatołową. Przełóż ją do misy i wierzch polej oliwą.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 300

Super TV