Reklama
  • Piątek, 10 stycznia 2014 (12:00)

    Kolorowa surówka

Składniki: 45 dag czerwonej kapusty, 2 pomarańcze, spory kawałek pora, strąk czerwonej papryki, sól, pieprz, 4-5 łyżek oliwy.

1. Czerwoną kapustę oczyść, cieniutko poszatkuj. Przełóż do miski, oprósz solą i odstaw, aby zmiękła.

Reklama

2. Umyj i obierz pomarańcze. Miąższ pokrój w dosyć grubą kostkę. Paprykę oczyść i pokrój na kawałeczki, pora – w cieniutkie plasterki.

3. W salaterce wymieszaj przygotowane składniki. Oprósz pieprzem, ew. solą. Polej oliwą. Sałatka jest smaczniejsza, jeśli poleży godzinę w lodówce.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Porcje 8. Przygotowanie 30 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 54 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:przepis | FA

Zobacz również

  • Składniki: 2 łyżki oleju rzepakowego + olej do smażenia • pęczek dymki • 2 ząbki czosnku • ½ łyżeczki mielonej kolendry • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.