Reklama
  • Piątek, 10 stycznia 2014 (12:00)

    Kolorowa surówka

Składniki: 45 dag czerwonej kapusty, 2 pomarańcze, spory kawałek pora, strąk czerwonej papryki, sól, pieprz, 4-5 łyżek oliwy.

1. Czerwoną kapustę oczyść, cieniutko poszatkuj. Przełóż do miski, oprósz solą i odstaw, aby zmiękła.

Reklama

2. Umyj i obierz pomarańcze. Miąższ pokrój w dosyć grubą kostkę. Paprykę oczyść i pokrój na kawałeczki, pora – w cieniutkie plasterki.

3. W salaterce wymieszaj przygotowane składniki. Oprósz pieprzem, ew. solą. Polej oliwą. Sałatka jest smaczniejsza, jeśli poleży godzinę w lodówce.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej

Porcje 8. Przygotowanie 30 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 54 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:przepis

Zobacz również

  • Składniki: szkl. bulionu z drobiu, pierś z indyka (z 80 dag wychodzi 6 dużych rolad), 2 jajka, cebula, 50 dag grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, koźlaki), łyżka świeżego koperku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.