Reklama
  • Poniedziałek, 15 grudnia 2014 (14:05)

    Kotleciki z kaszy jaglanej

Składniki: szklanka kaszy jaglanej, marchewka, natka pietruszki, cebula, ząbek czosnku, jajko , sól, pieprz, bułka tarta.

Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz i drobno pokrój. Następnie podsmaż na oleju. Dodaj startą na tarce o małych oczkach marchewkę. Całość chwilę podsmaż.

Do miski przesyp ugotowaną kaszę, dodaj podsmażoną cebulę i marchewkę, jajko, pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz. Masę dokładnie wymieszaj i uformuj kotlety.

Reklama

Przygotowane kotleciki obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy ładnie się zarumienią, odstaw je w ciepłe miejsce.

Danie podawaj z ulubioną surówką i sosem śmietanowo-czosnkowym.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 3 upieczone średnie buraki • 60 g sera feta • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej • skórka otarta z 1 cytryny • 1 łyżka suszonego tymianku • 1 ząbek czosnku • 1/2 łyżeczki utartego świeżego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.