Reklama
  • Czwartek, 18 grudnia 2014 (15:00)

    Kotlety mięsno-gryczane

Składniki na 6 porcji: ■ 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej ■ 20 dag mięsa mielonego wołowego ■ 20 dag pieczarek ■ cebula ■ 15 dag chudego twarogu ■ łyżka posiekanego szczypiorku ■ sól ■ pieprz ■ jajko ■ olej ■ bułka tarta ■ puszka krojonych pomidorów.

Przygotowanie:

➊ Poszatkowaną cebulę wraz z pokrojonymi pieczarkami podsmaż na odrobinie oleju.

Reklama

➋ Wymieszaj połowę ciepłych warzyw z kaszą gryczaną, mięsem, twarogiem, jajkiem i posiekanym szczypiorkiem.

➌ Dopraw masę przyprawami, uformuj z niej kotleciki, zapanieruj w bułce, po czym usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

➍ Resztę pieczarek i cebuli połącz z pomidorami, solą oraz pieprzem.

➎ Rozlej sos na talerze i ułóż na nim mięsno-gryczane kotlety.

➜ Przygotowanie: 45 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 330

Super TV
Więcej na temat:kotlety | Lorie | pra

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.