Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:49)

    Kotlety z kaszy jęczmiennej

Składniki: szklanka kaszy jęczmiennej, 4 marchewki, por, po 2 cebule i pietruszki, seler, pęczek natki, papryka czerwona, olej, sól, pieprz, jajko, bułka tarta

Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg przepisu. Warzywa drobno pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj resztę warzyw, smaż, aż zmiękną. Dodaj posiekaną natkę, przypraw. Wymieszaj z kaszą. Uformuj kotleciki, obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.

Reklama

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kotlety | z | bułka tarta | kasza jęczmienna

Zobacz również

  • Składniki (na 4 porcje): 4 filety z piersi kurczaka (po 150 g) • 2 szklanki dowolnych kiełków (np.: słonecznika, groszku, rzodkiewki) • garść listków młodego szpinaku • 2 młode cebulki cukrowe • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.