Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:49)

    Kotlety z kaszy jęczmiennej

Składniki: szklanka kaszy jęczmiennej, 4 marchewki, por, po 2 cebule i pietruszki, seler, pęczek natki, papryka czerwona, olej, sól, pieprz, jajko, bułka tarta

Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg przepisu. Warzywa drobno pokrój. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj resztę warzyw, smaż, aż zmiękną. Dodaj posiekaną natkę, przypraw. Wymieszaj z kaszą. Uformuj kotleciki, obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.

Reklama

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:kotlety | z | bułka tarta | kasza jęczmienna

Zobacz również

  • Składniki: 2 ząbki czosnku, 50 dag czerwonych buraków, 4 łyżki oliwy, 35 dag grubej kaszy jęczmiennej (pęczak), 100 ml wytrawnego białego wina, pieprz, sól, 1 l bulionu warzywnego, 3-4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.