Reklama
  • Środa, 1 marca (08:05)

    Kotlety z wędzonej makreli

Składniki: 1 wędzona makrela • 350 g ugotowanych ziemniaków • 1 jajko na twardo • 1 surowe jajko • 2 garści bułki tartej + trochę do obtoczenia • 1/2 pęczka szczypiorku • sól i pieprz.

Ziemniaki ugotuj i ostudź. Makrelę obierz ze skóry i ości, dodaj do ziemniaków razem z jajkami, 2 garściami bułki tartej i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem. Zblenduj.

Reklama

Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety, obtaczaj je w tartej bułce i smaż z obu stron do zrumienienia na rozgrzanym tłuszczu.

Show

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.