Reklama
  • Piątek, 20 czerwca 2014 (14:00)

    Kotlety ze szpinakiem

Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu • 2 jajka • 7 dag bryndzy • 20 dag szpinaku • 4 łyżki masła • 4 łyżki oleju • 2 łyżki listków bazylii • sól • pieprz • chili • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki tartej bułki.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Ryż ugotuj w 3/4 litra osolonej wody i odlej. Przełóż do miski, po czym wymieszaj z jajkami, bułką, tartą, rozkruszoną bryndzą i posiekanymi listkami bazylii. Dopraw masę pieprzem oraz chili i odstaw na 20 minut.

2. Szpinak przebierz i zblanszuj lub obgotuj chwilę w osolonej wodzie. Po odsączeniu podsmaż go na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.

Reklama

3. Dodaj warzywa do masy ryżowej, wymieszaj i uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej, a następnie usmaż na złoto na mocno rozgrzanym tłuszczu.

4. Danie podawaj z pomidorami.

Kurier TV
Więcej na temat:kotlety | szpinak | szpinak

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.