Reklama
  • Czwartek, 18 grudnia 2014 (15:00)

    Pieczeń bankietowa z kaszy jaglanej

Składniki na 8 porcji: ■ 1,5 szklanki kaszy jaglanej ■ 20 dag szynki drobiowej w plastrach ■ cebula ■ 2 ząbki czosnku ■ mała papryka czerwona ■ marchew ■ 2 łyżki natki pietruszki ■ 4 jajka ■ 3 łyżki roztopionego masła ■ bułka tarta ■ sól ■ pieprz.

➜ Przygotowanie: 80 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 350

Reklama

Przygotowanie:

➊ Kaszę ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

➋ Cebulę i marchew zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wędlinę pokrój w paski, paprykę w kostkę, a natkę posiekaj.

➌ Jajka zmiksuj z masłem, połącz z ostudzoną kaszą oraz resztą przygotowanych składników. Dopraw solą i pieprzem.

➍ Przełóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około pół godziny.

Super TV
Więcej na temat:jaja | pieczeń | Lorie | cebula | pra

Zobacz również

  • Składniki: 1 wędzona makrela • 350 g ugotowanych ziemniaków • 1 jajko na twardo • 1 surowe jajko • 2 garści bułki tartej + trochę do obtoczenia • 1/2 pęczka szczypiorku • sól i pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.