Reklama
  • Piątek, 21 listopada 2014 (11:00)

    Pieczeń z kaszy jaglanej i szynki

Składniki na 8 porcji: ■ 1,5 szklanki kaszy jaglanej ■ 20 dag szynki drobiowej w plastrach ■ cebula ■ 2 ząbki czosnku ■ mała papryka czerwona ■ marchew ■ 2 łyżki natki pietruszki ■ 4 jajka ■ 3 łyżki roztopionego masła ■ bułka tarta ■ sól ■ pieprz

➜ Przygotowanie: 80 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 350

Reklama

Przygotowanie:

➊ Kaszę ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

➋ Cebulę i marchew zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wędlinę pokrój w paski, paprykę w kostkę, a natkę posiekaj.

➌ Jajka zmiksuj z masłem, połącz z ostudzoną kaszą oraz resztą przygotowanych składników. Dopraw solą i pieprzem.

➍ Przełóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około pół godziny.

Super TV
Więcej na temat:jaja | pieczeń | Lorie | szynki | cebula | pra

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.