Reklama
  • Wtorek, 14 października 2014 (11:05)

    Pilaw z pęczaku, marchewki i selera

Składniki na 4 porcje 2 szkl. pęczaku, 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 20 dag selera korzeniowego, 10 dag żółtego sera, 4–5 łyżek oleju, sól, pieprz, bazylia do dekoracji.

Reklama

1. Warzywa korzeniowe oczyść, obierz, opłucz. Marchewki, pietruszkę oraz seler pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Kaszę opłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dobrze osącz. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.

2. Olej rozgrzej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż resztę jarzyn. Wsyp kaszę. Zalej 3 szklankami wody. Duś ok. 25 minut. W miarę potrzeby dolej jeszcze trochę wrzątku. Przypraw solą oraz pieprzem. Posyp żółtym serem. Udekoruj bazylią.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:Piła | pije | picie | Piła | z | seler

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 25 dag bulguru, 1 owoc granatu, 8 dag orzechów włoskich, 1 bagietka, 25 dag sera koziego, 15 dag rukoli, 4 łodygi selera naciowego, olej, 3 łyżki miodu, sok z cytryny, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.