Reklama
  • Piątek, 28 października 2016 (14:00)

    Placuszki z kaszą gryczaną

Składniki dla 4 osób. Placki: 10 dag białej kaszy gryczanej • 15 dag surowego wędzonego boczku • cebula • 2 jajka • 3 łyżki startego żółtego sera • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • olej • pieprz. Sałatka: 2 garście mieszanki sałat • łyżka natki pietruszki • 2 łyżki oleju o smaku bazylii Sos: 10 dag twarożku śmietankowego • 1,5 łyżki śmietany 18 proc. • łyżeczka posiekanego szczypiorku • łyżeczka posiekanego koperku • sól • pieprz.

Reklama

1. Kaszę ugotuj. Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. W misce połącz kaszę, boczek z cebulą, ser, jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanym oleju.

2. Przygotuj sałatę i sos. Placki układaj na sałacie, dekoruj sosem i zieleniną.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 350 g zielonej soczewicy ● cebula cukrowa ● ząbek czosnku ● jajo ● 1/2 szklanki bułki tartej ● 4 plasterki żółtego sera ● 4 liście sałaty ● 2 czerwone cebule ● 4 bułki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.