Reklama
  • Piątek, 28 października 2016 (14:00)

    Placuszki z kaszą gryczaną

Składniki dla 4 osób. Placki: 10 dag białej kaszy gryczanej • 15 dag surowego wędzonego boczku • cebula • 2 jajka • 3 łyżki startego żółtego sera • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • olej • pieprz. Sałatka: 2 garście mieszanki sałat • łyżka natki pietruszki • 2 łyżki oleju o smaku bazylii Sos: 10 dag twarożku śmietankowego • 1,5 łyżki śmietany 18 proc. • łyżeczka posiekanego szczypiorku • łyżeczka posiekanego koperku • sól • pieprz.

Reklama

1. Kaszę ugotuj. Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. W misce połącz kaszę, boczek z cebulą, ser, jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanym oleju.

2. Przygotuj sałatę i sos. Placki układaj na sałacie, dekoruj sosem i zieleniną.

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: szkl. bulionu z drobiu, pierś z indyka (z 80 dag wychodzi 6 dużych rolad), 2 jajka, cebula, 50 dag grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, koźlaki), łyżka świeżego koperku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.