Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca (13:00)

    Pomidorowa przystawka z kiełkami

Składniki na 4 porcje: 2 szklanki kiełków (lucerny, rzodkiewki lub brokuła), cukier, 4 pomidory, pół cytryny, po łyżeczce musztardy i chrzanu, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, 1 puszka gro szku, majonez, szczypiorek.

1. Kiełki przepłucz w le tniej wodzie, pozostaw na sicie do osączenia.Pomidory umyj, osusz. Pokrój na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Na środku talerzyków ułóż porcje kiełków. Wokół umieść pomidory. Oprósz je solą oraz pieprzem.

2. Sok z cytryny utrzyj razem z musztardą oraz chrzanem. Dodaj oliwę. Powstały sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj do kiełków.

Reklama

Czas ok. 15 min; porcja – 120 kcal, cena 2,10 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:z | kiełki

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: ● szklanka kaszy jaglanej ● 2,5 szklanki chudego mleka ● szczypta soli ● łyżka miodu ● laska wanilii ● 4 świeże figi ● łyżka cukru brązowego ● 2 łyżki masła ● 3 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.