Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca (13:00)

    Pomidorowa przystawka z kiełkami

Składniki na 4 porcje: 2 szklanki kiełków (lucerny, rzodkiewki lub brokuła), cukier, 4 pomidory, pół cytryny, po łyżeczce musztardy i chrzanu, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, 1 puszka gro szku, majonez, szczypiorek.

1. Kiełki przepłucz w le tniej wodzie, pozostaw na sicie do osączenia.Pomidory umyj, osusz. Pokrój na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Na środku talerzyków ułóż porcje kiełków. Wokół umieść pomidory. Oprósz je solą oraz pieprzem.

2. Sok z cytryny utrzyj razem z musztardą oraz chrzanem. Dodaj oliwę. Powstały sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj do kiełków.

Reklama

Czas ok. 15 min; porcja – 120 kcal, cena 2,10 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:z | kiełki

Zobacz również

  • Składniki: 2 łyżki oleju rzepakowego + olej do smażenia • pęczek dymki • 2 ząbki czosnku • ½ łyżeczki mielonej kolendry • ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.