Reklama
  • Czwartek, 19 czerwca 2014 (08:05)

    Przyprawy i zioła do chłodników

Czosnek warto dodać do gotowego chłodnika (np. gazpacho, bułgarskiego) lub użyć do zrobienia kwasu, np. buraczanego.

Reklama

Melisa ma delikatny, cytrynowy aromat, który świetnie komponuje się ze smakiem owocowych chłodników.

Koperek jest niezastąpiony zwłaszcza w chłodnikach typowo polskich, na bazie mleka zsiadłego, m.in. z botwinką i ogórkami.

Mięta - jej świeży smak świetnie komponuje się z ogórkiem czy awokado, doskonała też do chłodników owocowych.

Świat kobiety
Więcej na temat:melisa | koperek | czosnek | zioła

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.