Reklama
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Racuchy kukurydziane

Składniki: szklanka kaszki kukurydzianej ,3 szklanki mleka, sól, łyżeczka miodu, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1-2 jajka, 3 łyżki cukru waniliowego, 10 dag rodzynek, olej, cukier puder.

Kaszę kukurydzianą lekko skrop wodą. Zagotuj mleko. Wsyp kaszę, szczyptę soli i gotuj ok. 8-10 minut. Mieszaj, aby się nie przypaliła. Kiedy ostygnie, dodaj jajko, miód, mąkę, rodzynki. Wymieszaj.

Reklama

Rozgrzej olej. Kładź porcje masy zwilżoną w wodzie łyżką. Smaż z obu stron na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem. Smaczne na gorąco i na zimno.

Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów

Bella Relaks
Więcej na temat:racuchy | przepis | Brzeg | cukier puder

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.