Reklama
  • Czwartek, 15 września 2016 (13:05)

    Roladki drobiowe z grzybami leśnymi

Składniki: szkl. bulionu z drobiu, pierś z indyka (z 80 dag wychodzi 6 dużych rolad), 2 jajka, cebula, 50 dag grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, koźlaki), łyżka świeżego koperku, olej, sól, pieprz Marynata:  3 łyżki jogurtu greckiego  sok z cytryny  przyprawa do indyka (nie za dużo)  ząbek czosnku Sos:  łyżeczka mąki  2 łyżki śmietany 30 proc.

Reklama

1. Mieszam składniki marynaty. Pierś oczyszczam, wycinam z niej paski na roladki. Delikatnie je rozbijam, wkładam do marynaty na noc.

2. Grzyby obieram, gotuję ok. 20 min, kroję i podsmażam z cebulką. Dodaję ugotowane i pokrojone w kostkę jajka, sól, pieprz i posiekany koperek. Ten farsz rozkładam na paskach mięsa (można dodać kawałek papryki). Zwijam w roladki i spinam wykałaczkami.

3.Roladki obtaczam w mące i obsmażam. Przekładam do naczynia żaroodpornego, polewam bulionem i piekę ok. 40 min pod przykryciem.

4. Potem zlewam tłuszcz, mieszam z nim składniki sosu, zagotowuję go. Polewam sosem roladki.

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.