Reklama
  • Poniedziałek, 25 maja 2009 (14:57)

    Sałatka z bobem i fasolką szparagową

Idealna na letnie dni.

Zdjęcie

Letnia sałatka /Smacznego
Letnia sałatka
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- garść świeżego bobu,
- 30 dag fasolki szparagowej,
- 1/2 strączka papryki czerwonej,
- 1/2 strączka papryki żółtej,
- natka pietruszki,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- sok z cytryny,
- sól do smaku

Reklama

Przygotowanie:

Bób umyć, ugotować, obrać ze skóry. Fasolkę oczyścić, opłukać, po czym ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, polać warzywa na talerzu. Przyprawić, udekorować natką.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 2 szklanki kiełków (lucerny, rzodkiewki lub brokuła), cukier, 4 pomidory, pół cytryny, po łyżeczce musztardy i chrzanu, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz, 1 puszka gro szku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.