Reklama
  • Poniedziałek, 25 maja 2009 (14:57)

    Sałatka z bobem i fasolką szparagową

Idealna na letnie dni.

Zdjęcie

Letnia sałatka /Smacznego
Letnia sałatka
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- garść świeżego bobu,
- 30 dag fasolki szparagowej,
- 1/2 strączka papryki czerwonej,
- 1/2 strączka papryki żółtej,
- natka pietruszki,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- sok z cytryny,
- sól do smaku

Reklama

Przygotowanie:

Bób umyć, ugotować, obrać ze skóry. Fasolkę oczyścić, opłukać, po czym ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, polać warzywa na talerzu. Przyprawić, udekorować natką.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag selera korzeniowego, 1 średnia marchewka, 15 dag białej rzodkwi, 1 cytryna, 6 łyżek majonezu, 1 łyżka cukru, sól, pieprz, 6 dag włoskich orzechów, 2 jajka, 1 mała sałata lodowa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.