Reklama
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Sernik gryczany

Składniki: 1 kg sera, 10 jajek, 20 dag kaszy gryczanej, 30 dag cukru, kwasek cytrynowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag margaryny , budyń śmietankowy, łyżka mąki ziemniaczanej.

Ugotuj kaszę gryczaną, ostudź. Margarynę zmiksuj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku. Wsyp resztę składników. Zmiksuj. Wymieszaj z kaszą gryczaną.

Reklama

Tortownicę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej masę serową. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 60 min w temp. 160°C.

Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąża

Bella Relaks
Więcej na temat:sernik | przepis

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.