Reklama
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Sernik gryczany

Składniki: 1 kg sera, 10 jajek, 20 dag kaszy gryczanej, 30 dag cukru, kwasek cytrynowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag margaryny , budyń śmietankowy, łyżka mąki ziemniaczanej.

Ugotuj kaszę gryczaną, ostudź. Margarynę zmiksuj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku. Wsyp resztę składników. Zmiksuj. Wymieszaj z kaszą gryczaną.

Reklama

Tortownicę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej masę serową. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 60 min w temp. 160°C.

Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąża

Bella Relaks
Więcej na temat:sernik | przepis

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Placki: 10 dag białej kaszy gryczanej • 15 dag surowego wędzonego boczku • cebula • 2 jajka • 3 łyżki startego żółtego sera • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • olej •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.