Reklama
  • Środa, 18 czerwca 2014 (08:05)

    Sernik gryczany

Składniki: 1 kg sera, 10 jajek, 20 dag kaszy gryczanej, 30 dag cukru, kwasek cytrynowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 15 dag margaryny , budyń śmietankowy, łyżka mąki ziemniaczanej.

Ugotuj kaszę gryczaną, ostudź. Margarynę zmiksuj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku. Wsyp resztę składników. Zmiksuj. Wymieszaj z kaszą gryczaną.

Reklama

Tortownicę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej masę serową. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 60 min w temp. 160°C.

Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąża

Bella Relaks
Więcej na temat:sernik | przepis

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 350 g zielonej soczewicy ● cebula cukrowa ● ząbek czosnku ● jajo ● 1/2 szklanki bułki tartej ● 4 plasterki żółtego sera ● 4 liście sałaty ● 2 czerwone cebule ● 4 bułki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.