Reklama
  • Wtorek, 22 lipca 2014 (12:05)

    Surówka po pekińsku

Składniki: 2 marchewki, mała cebula, 2 jabłka, mała kapusta pekińska, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, mieszanka ziół do sałatek, oliwa

Przygotowanie: Marchewki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Jabłka obierz, zetrzyj na tej samej tarce. Kapustę oczyść, poszatkuj. Kukurydzę osącz na sicie z zalewy.

Reklama

Wszystkie warzywa i jabłko włóż do miseczki. Wlej kilka łyżek oliwy, oprósz mieszanką ziołową, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.

Czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 0,80 zł

Dobra rada

Surówka będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli przygotujesz do niej sos, np. czosnkowy: jogurt naturalny wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Schłodź.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Platforma Obywatelska

Zobacz również

  • Surówka z kapusty ze śmietaną

    Składniki: 50 dag czerwonej kapusty, pół fenkułu, 1 czerwona cebula, 2 jabłka, 2 łodygi selera naciowego, 1 marchewka, 3 łyżki soku z cytryny, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.