Reklama
  • Piątek, 6 czerwca 2014 (13:00)

    Surówka selerowa z pomarańczą

Seler korzeniowy, jabłko, pomarańcza, sok z cytryny, łyżka startego chrzanu, pół szklanki naturalnego jogurtu, pół szklanki śmietany 18-proc., cukier, biały pieprz, mandarynki, zielenina i sałata do dekoracji

Reklama

1. Seler oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Jabłko zetrzyj na tarce. Pomarańczę podziel na cząstki, usuń skórę i błonki. Dodaj do selera razem z jabłkiem i chrzanem, wymieszaj. 2. Śmietanę i jogurt utrzyj ze szczyptą cukru i białego pieprzu. Polej surówkę, wymieszaj.

Udekoruj mandarynkami i zieleniną, podaj np. na liściach sałaty.

czas przygotowania 15 min, ilość porcji: 4, cena za porcję 1,20 zł

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: szkl. bulionu z drobiu, pierś z indyka (z 80 dag wychodzi 6 dużych rolad), 2 jajka, cebula, 50 dag grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, koźlaki), łyżka świeżego koperku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.