Reklama
  • Poniedziałek, 6 lipca 2015 (13:00)

    Surówka z cieciorki i pomidorów

Składniki na 4 porcje: 40 dag cieciorki z puszki, 25 dag pomidorków koktajlowych, 1 ogórek, 4 dymki, 3 łodygi selera naciowego, kilka gałązek natki, 6 łyżek oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, ziarna sezamu do posypania.

1 Cieciorkę osącz z zalewy. Możesz też ugotować do miękkości 15 dag suszonej ciecierzycy. Pomidorki i ogórek umyj, osusz. Oczyść dymki i łodygi selera naciowego (usuń ewentualne włókna).

2 Ogórki pokrój w grubą kostkę, pomidorki na ćwiartki. Posiekaj drobno dymkę oraz łodygi selera naciowego. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki z gałązek i drobno posiekaj.

Reklama

3 Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny. Sos dopraw solą i pieprzem. W misce wymieszaj cieciorkę, ogórek, pomidorki, dymkę, seler naciowy oraz natkę. Całość skrop sosem. Posyp sezamem.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Świat kobiety
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.