Reklama
  • Czwartek, 22 stycznia 2015 (13:00)

    Surówka z czerwonej kapusty

Składniki: 1/4 główki czerwonej kapusty, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, 2 łyż ki majonezu, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki rodzynek, szczypta mielonego cynamonu.

Kapustę sparz, cebulę obierz z łupin. Następnie warzywa drobno poszatkuj. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Dodaj je do kapusty z cebulą i dokładnie wymieszaj. Surówkę skrop sokiem z cytryny i dodaj majonez. Wymieszaj. Na koniec daj rodzynki. Przypraw solą, dodaj odrobinę cynamonu.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Składniki: 3 upieczone średnie buraki • 60 g sera feta • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej • skórka otarta z 1 cytryny • 1 łyżka suszonego tymianku • 1 ząbek czosnku • 1/2 łyżeczki utartego świeżego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.