Reklama
  • Czwartek, 22 stycznia 2015 (13:00)

    Surówka z czerwonej kapusty

Składniki: 1/4 główki czerwonej kapusty, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, 2 łyż ki majonezu, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki rodzynek, szczypta mielonego cynamonu.

Kapustę sparz, cebulę obierz z łupin. Następnie warzywa drobno poszatkuj. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Dodaj je do kapusty z cebulą i dokładnie wymieszaj. Surówkę skrop sokiem z cytryny i dodaj majonez. Wymieszaj. Na koniec daj rodzynki. Przypraw solą, dodaj odrobinę cynamonu.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki (na 4 porcje): 4 filety z piersi kurczaka (po 150 g) • 2 szklanki dowolnych kiełków (np.: słonecznika, groszku, rzodkiewki) • garść listków młodego szpinaku • 2 młode cebulki cukrowe • 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.