Reklama
  • Czwartek, 22 stycznia 2015 (13:00)

    Surówka z czerwonej kapusty

Składniki: 1/4 główki czerwonej kapusty, 1 jabłko, 1 czerwona cebula, 2 łyż ki majonezu, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki rodzynek, szczypta mielonego cynamonu.

Kapustę sparz, cebulę obierz z łupin. Następnie warzywa drobno poszatkuj. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Dodaj je do kapusty z cebulą i dokładnie wymieszaj. Surówkę skrop sokiem z cytryny i dodaj majonez. Wymieszaj. Na koniec daj rodzynki. Przypraw solą, dodaj odrobinę cynamonu.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: szkl. bulionu z drobiu, pierś z indyka (z 80 dag wychodzi 6 dużych rolad), 2 jajka, cebula, 50 dag grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, koźlaki), łyżka świeżego koperku, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.