Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (13:05)

    Surówka z kapusty kiszonej z sosem majonezowym

Składniki: 1/2 główki białej kapusty, 3 marchewki, 1 cebula, 20 dag kiszonej kapusty, 1/3 szkl. cukru pudru, sól, pieprz, 1/2 szkl. majonezu, 1/4 szkl. mleka, po kilka gałązek natki i szczypiorku.

1. Białą kapustę drobno poszatkuj. Marchewki obierz, opłucz, a potem zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w długie paski nożem szczelinowym do warzyw. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę. Kapustę kiszoną odciśnij, posiekaj. Warzywa wymieszaj.

2. Cukier puder wymieszaj ze szczyptą soli i pieprzu. Dodaj majonez, utrzyj. Wlej mleko. Sos starannie wy mieszaj lub zmiksuj, schłodź. Dodaj posiekaną natkę i szczypior. Polej przygotowaną surówkę, przemieszaj.

Reklama

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 35 dag miąższu z dyni, 40 dag filetów z kurczaka, 15 dag czerwonej soczewicy, 550 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 30 proc., 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.