Reklama
  • Czwartek, 19 września 2013 (12:05)

    Surówka z selera

Składniki: średniej wielkości seler, duże jabłko o winnym smaku, duża bezpestkowa pomarańcza, sok z cytryny, natka do dekoracji. Sos: pół szklanki naturalnego jogurtu, cukier, biały pieprz, sól, łyżka tartego chrzanu

Przygotowanie: Seler starannie umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Skrop sokiem z cytryny, aby warzywo nie ściemniało. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj je z selerem.

Reklama

Pomarańczę obierz, usuń białą skórkę. Pokrój i dodaj do surówki (część odłóż do dekoracji).

Jogurt wymieszaj z łyżką chrzanu, przypraw solą, pieprzem, cukrem. Polej sałatkę. Salaterkę wyłóż sałatą, włóż sałatkę, udekoruj natką i cząstkami pomarańczy.

Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 5 cena za porcję: 0,70 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:seler | jogurt | jogurt | sos | S.O.S.

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Placki: 10 dag białej kaszy gryczanej • 15 dag surowego wędzonego boczku • cebula • 2 jajka • 3 łyżki startego żółtego sera • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • olej •... więcej

Wasze komentarze: 1,

Dodaj komentarz
Barbara.

~Barbara. -

Ta sałatka musi być pyszna.......dziękuję..