Reklama
  • Poniedziałek, 15 grudnia 2014 (14:05)

    Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i warzyw

Składniki: 25 dag kaszy jęczmiennej, 5 łyżek oleju roślinnego, czerwona cebula, 3 marchewki, 15 dag selera naciowego, 10 dag pora, gałka muszkatołowa, 2 jajka, sól, pieprz.

Kaszę ugotuj do miękkości. Odcedź i wymieszaj z łyżką oleju. Oczyść warzywa i pokrój w kostkę. Podsmaż je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Wymieszaj z kaszą i odstaw do ostygnięcia.

Całość dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszaj z żółtkami, a następnie dodaj białka ubite na sztywną pianę. Następnie rozłóż na wysmarowanej formie i piecz 25 minut w temp. 200° C.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:zapiekanka | zapiekanki

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Placki: 10 dag białej kaszy gryczanej • 15 dag surowego wędzonego boczku • cebula • 2 jajka • 3 łyżki startego żółtego sera • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • olej •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.