Reklama
  • Poniedziałek, 22 grudnia 2014 (11:05)

    Zielona sałatka witaminowa

Składniki: miks sałat (rukola, roszponka, lodowa) • 1 pęczek rzodkiewek • 200 g zielonej fasolki • 50 g orzeszków pinii (lub ziaren słonecznika) • ok. 2–3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (np. lnianego) • sól i pieprz.

Sałatę umyj, osusz i porwij. Rzodkiewki umyj i pokrój w drobne talarki. Fasolkę zblanszuj: zanurz na chwilę we wrzątku i opłucz pod zimną wodą. Orzeszki upraż na suchej patelni. Całość wymieszaj, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem.

Reklama

Show
Więcej na temat:sałatka | zieloni

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.