Reklama
  • Czwartek, 18 grudnia 2014 (15:00)

    Ziołowe griczotto

Składniki na 4 porcje: ■ 20 dag kaszy gryczanej ■ średnia cukinia ■ czerwona papryka ■ kulka mozzarelli ■ 2 ząbki czosnku ■ 2 łyżki oleju ■ kilka gałązek tymianku ■ oregano ■ świeża bazylia do dekoracji ■ słodka papryka ■ sól ■ pieprz ■ listki bazylii.

Przygotowanie:

➊ Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

➋ Umytą cukinię pokrój w grube półplasterki, paprykę zaś w niewielką kostkę.

Reklama

➌ Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, po czym rozetrzyj z papryką, oregano, solą, pieprzem i połącz z olejem.

➍ Przygotowaną mieszanką polej warzywa i podsmaż je na patelni grillowej. Pod koniec wsyp kaszę i dodaj tymianek.

➎ Rozłóż danie na talerze. Posyp je startą mozzarellę i udekoruj listkami bazylii.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 280

Aleksandra Główka z Chorzowa

Super TV
Więcej na temat:Lorie | ZIO

Zobacz również

  • Składniki: 1 wędzona makrela • 350 g ugotowanych ziemniaków • 1 jajko na twardo • 1 surowe jajko • 2 garści bułki tartej + trochę do obtoczenia • 1/2 pęczka szczypiorku • sól i pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.